Upcycling – quilt kussen van restjes stof

met Geen reacties

Mixen en matchen van kleuren en patronen haalt de vormgever weer in mij naar boven. En ik moet toegeven dat ik dit het aller leukste vind om te doen.

Quilt kussen Studio Daytime
Quilt kussen Studio Daytime


Even uit het stramien van patroon tekenen en kleding maken. Waarmee ik meestal werk met maar 1 kleur of print. Waar het juist de technische onderdelen belangrijk zijn.Quilt kussen Studio Daytime
Quilt kussen Studio Daytime

De rok – begincursus Cuppens-Geurs

met Geen reacties

Afgelopen zaterdag heb ik al mijn examenwerk voor de begincursus Cuppens-Geurs ingeleverd. Ergens ben ik blij dat dit erop zit. Een heel jaar heb ik hier hard voor gewerkt en dan is het fijn dat het afgerond is. Een van de vereiste examenstukken is de rok. Het resultaat wil ik jullie graag laten zien.

De rok – begincursus Cuppens-Geurs

De rok is gemaakt van een soepel vallende stof met een cashmere gevoel. Ik had deze stof ook gekocht voor een broek, maar het resultaat viel erg tegen. Vond de stof te dun voor een broek. Voor de rok is de stof wel mooi. Het model is iets uitlopend. Het heeft steekzakken en een rits van achteren. Aan de voorkant zitten 4 plooitjes en de achterkant heeft 2 figuurplooien. De rok is gevoerd met voeringstof.

Het patroon tekenen was niet heel moeilijk. Ook het in elkaar zetten was zo gepiept. Bij de zakken heb ik nog een kleine fout gemaakt. Het voorpand waar de zak aan komt heb ik per ongeluk bij de zak ingang de naad afgeknipt. Oeps! Dit is opgelost door een stukje van de binnenzak op de buitenkant te zetten. Ziet er ook nog best leuk uit.

De rok - Begincursus Cuppens-Geurs
De rok – begincursus Cuppens-Geurs

Over een week is de diploma uitreiking. Heb er zin in. Tijdens de diploma uitreiking moet iedere deelnemer een kledingstuk showen. Ik ga de jurk tonen. In de volgende blog zal ik je deze uitgebreid laten zien.

De begincursus is afgerond maar ik heb de smaak te pakken. Ben intussen al begonnen met het volgende gedeelte: Costumiere. Het tekenwerk gaat nu echt de diepte in. Alle patronen worden vanaf scratch opgezet. Er komt een heleboel tekenwerk bij kijken. Ook de techniekenmap is weer een onderdeel en er mogen weer een aantal kledingstukken worden gemaakt. Kinderkleding is hier ook een onderdeel van. Komend jaar zal ik dus niet stil zitten!

Blouse naaipatroon – begincursus Cuppens-Geurs

met Geen reacties

De blouse is een van de 4 basisstukken die ingeleverd gaan worden voor het examen van de begincursus. Met het blouse naaipatroon ben ik aan de begincursus begonnen. Maar waarom nou eerst de blouse? Nou, mijn blik viel steeds weer op het fleurige spaanse katoentje. Ik kon het niet meer weerstaan. Ideaal voor een luchtige lente blouse.

En toen werd het al meteen moeilijk. In plaats van het standaard uitraderen van een patroon uit Victor La Maison of de Burda was het nu de bedoeling dat ik vanaf scratch zou beginnen. Men neme de groene platen. Deze worden aangeleverd bij de cursus en bevatten alle basispatronen. De juf neemt de maten en dan mag jij van het basispatroon een helemaal passend blouse naaipatroon maken. Slik!

Hop, de computer opstarten en inspiratie opdoen op Pinterest. Ik wil graag een iets ruimer vallende blouse, leuk plooitje op de rug en lange mouwen met manchetten. Paar plaatjes pinnen en meenemen naar de les. Heb er 2 lessen van 2 uur over gedaan voor ik daadwerkelijk het patroon op papier had staan. Echt begrijpen doe ik het nu nog steeds niet. Hoop dat het kwartje na een aantal keer gaat vallen.

Dan volgt mijn favo stuk: het in elkaar rijgen. Passen, aanpassen en naaien. Heerlijk om mee bezig te zijn. De stof voelt lekker zacht in de handen en de blouse vordert langzaam. Bij de manchetten loop ik vast. Ik heb ze er verkeerd om aangezet. Foutje! Zo leer je iedere keer weer bij.

Het uiteindelijke resultaat zie je op de foto’s. De blouse zit als gegoten. Vind misschien de manchetten nog iets aan de grote kant. Heb vrij smalle handen en heb graag strakke manchetten. Zal hier de volgende keer iets meer op letten. Het volgende project wordt de rok.

Nieuwe stap – Opleiding coupeuse bij Instituut Cuppens-Geurs

met Geen reacties

Mij aanmelden voor de opleiding tot coupeuse bij Instituut Cuppens-Geurs is een van de beste keuzes geweest van de laatste jaren. Dat naaien een grote hobby van mij is weten jullie wel. Een logische stap is dan ook om van deze hobby mijn werk te gaan maken.

Wat veel van jullie niet weten is dat ik voor de broodwinning werk als freelance grafisch vormgever. Super leuk beroep, maar de hele dag achter de computer zitten is niet meer mijn ding. Mijn handen willen werken en iets maken. Stof tussen de vingers voelen. Het heerlijke gevoel ervaren als je een lap stof voor je hebt en je weet dat je hier iets moois van gaat maken. De afwisseling van patroon tekenen, stof knippen, naaien, spelden, naaien, passen en meten. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

opleiding-cuppensgeurs-studiodaytime-02
Spaanse bloemen katoen voor een blouse.

Instituut Cuppens-Geurs

Daarom heb ik mij een half jaar geleden aangemeld bij Instituut Cuppens-Geurs. Cuppens-Geurs bestaat al sinds 1928 en zorgt voor diverse opleidingen binnen het modevakgebied. Je volgt de lessen bij een bij het instituut aangesloten lerares die les geeft volgens de Cuppens-Geurs methode. In september mocht ik beginnen aan de opleiding. Je start met de begincursus. Hiervoor werk je een tekenboek en techniekenboek door. Je leert hoe je patronen aanpast en tekent. Maar ook veel naaitechnieken komen aan bod, zoals naden, zakken, plooitjes en kragen. Ook maak je vier basis kledingstukken: een rok, broek, jurk en blouse.

opleiding-cuppensgeurs-studiodaytime-04
100% linnen stof voor een jurk

Mijn ervaringen

De eerste weken waren best pittig. Ik moest vertrouwd raken met de lesmethode. Er komt veel op je af. Alle patronen teken je zelf vanaf een basispatroon. Dus geen overtrekken meer van patronen uit boekjes. Je leert juist te werken met je eigen maten. Een hele overstap vanuit het hobbymatig naaien.

Inmiddels ben ik een ruim half jaar op gang en het gaat lekker. Een keer in de week 2 uurtjes les. De rest werk ik thuis. Iedere avond na het eten ga ik er weer tegenaan. Gemiddeld werk ik tussen de 15 en 20 uur per week aan de opleiding. Best pittig, maar goed vol te houden omdat het zo ontzettend leuk is! In juni mag ik al op examen voor de begincursus. Heel spannend, want ik moet in anderhalve maand nog een broek maken en de laatste puntjes op de i zetten.

opleiding-cuppensgeurs-studiodaytime-03
Mosgroene stof met een kasjmier gevoel voor een rok.

Inspiratie voor een broek naaien van ribfluweel

met Geen reacties

broek naaien inspiratie -studiodaytime

Van links naar rechts:
1. roze ribbroek H&M 2. geweldige groene rib van Swedish Hasbeens 3. Stoere korte broek Wishbone+bear 4. Mooie pasvorm en kleur van Ruche 5. Prachtige kleur rib Pinterest 6 Jumpsuit waar je meteen verliefd op wordt

Het begint weer te kriebelen. Na een paar naailoze weken heb ik weer super zin om ergens aan te beginnen. Meestal neem ik mij voor om juist tijdens de zomervakantie heel veel te gaan naaien, maar in de praktijk komt er weinig van terecht. De moestuin wil aandacht en ik ben begonnen met het schilderen van de buitenkozijnen. Het schilderwerk is echt een monster werk. Ook alle binnenkozijnen en deuren moeten nog gebeuren. Kortom, geen stress, ik maak er maar een meerder jarenplan van.

But what’s next? In april heb ik twee ribstofjes aangeschaft. De oranje rib is een trenchcoat geworden waar ik heel blij mee ben. De hele zomer heb ik na kunnen denken wat ik van de roze variant ga maken. Mmmm, een stoer jurkje, een broek of toch een rokje? Rib is multifunctioneel. Een zoektocht op Pinterest heeft me toch overtuigd, ik ga een broek naaien. Wil je zien wat er nog meer mogelijk is met rib? Kijk dan eens op mijn Pinterest board.

Ik ga voor een strakkere pasvorm met mooie zakken op de achterkant zoals je ziet bij de groene variant. De basis wordt een broek patroon dat ik al eens heb gemaakt. Ik meet hem nog wel na met een spijkerbroek die ik heel graag draag. Ik vond namelijk het basispatroon iets te hoog in de band. Dat is het voordeel van zelf maken, alles kan aangepast worden 😉

Kledingkast musthave – Trenchcoat naaien

met 1 reactie

trenchcoat naaien | Studiodaytime
Jasjes! Ik heb ze in overvloed. Van die lekkere soepele tricot, een zomers spijkerjasje, maar ook chique suède jasjes. Één jas ontbreekt al jaren: de good old Trenchcoat. Een avondje surfen en de volgende dag laten afleveren is natuurlijk zo gedaan. Maar zoals je als zelfmaakfanaat wellicht wel herkent, een trenchcoat naaien is natuurlijk veeeeel leuker. Een goed patroon en geschikt stof vinden is nog wel een dingetje.

Nou liep ik toevallig vorig jaar tegen het perfecte trenchcoat patroon aan. In editie 3 (2017) van La Maison Victor staat het Tulip trenchcoat naaipatroon. Perfect! De juiste stof kon ik toen niet vinden, anders was ik er allang aan begonnen. Op de voorjaar stoffenmarkt in Roermond heb ik de juiste stof gevonden. Nooit gedacht dat het een ribje zou worden. Eigenlijk wilde ik zo’n lekker dun katoen gecoat stofje voor de jas. Maar dan weer wel in een mooie oranje of mosgroene kleur. Nou, forget it! Niet te krijgen gewoon. Maar plannen kunnen uiteraard gewijzigd worden.

Ik begin altijd met kijken of er veranderingen aan het patroon aangebracht moeten worden. Het originele patroon is zonder voering jas. Voor de stugge ribstof is een voering net wat geschikter. Verder vind ik het patroon prima zo. De ribstof verwerkt zich super goed. Eerst heb ik alle losse onderdelen gemaakt. Zoals de kraag, flappen, riem en lusjes. Daarna ben ik verder gegaan met het inzetten van de zakken. Mijn naailerares tipte mij nog om te letten op de hoogte van de zakken. Ik heb namelijk vrij korte armen en zij gaf als tip om de jas snel in elkaar te rijgen, passen en eventueel de zak ingangen hoger in te zetten. Goede tip, want de zakken zijn 5 cm hoger ingezet. De mouwen van het patroon zijn voor mij aan de brede kant. Die heb ik een stuk smaller gemaakt. De schouderstukken worden volgens het patroon afgewerkt met een biasband. Ik heb de schouderstukken twee keer geknipt. Een keer van de ribstof en een keer van voeringstof. Het voeringstofje heb ik met doorstikken een paar millimeter naar voren gehaald. Verder paste de jas perfect.

Een trenchcoat naaien is een hele klus, maar dan heb je ook een kledingstuk waar je heel lang plezier van hebt. Voor mij de moeite meer dan waard!

Gehaakte naamslinger voor Seppe – Verrassende kleurencombi

met Geen reacties

Gehaakte naamslinger Seppe - het resultaat
Gehaakte naamslinger Seppe – het resultaat

Soms krijg je een verrassende custom made aanvraag. Deze keer was de wens om een naamslinger voor Seppe te maken met drie verschillende kleuren. Mmmm, zou dit wel goed komen? Eigenlijk had ik nog nooit over het idee nagedacht om de kleuren door elkaar te gebruiken.

Gehaakte naamslinger – in de maak

Voor deze gehaakte naamslinger heb de volgende kleuren van Scheepjes gebruikt:
Scheepjes Stone washed Blue Apatite
Scheepjes Stone washed Brown Agate
Scheepjes Soft fun denim Light grey

Ik ben super tevreden met het resultaat! Leuk toch hoe iemand je uit je comfort zone kan halen.

Geahaakte naamslinger Seppe - in de maak
Geahaakte naamslinger Seppe – in de maak

Stoffenmarkt Roermond 2018 – Ribstof is hot!

met Geen reacties

Stoffenmarkt 2018 - Ribstof is hot
Stoffenmarkt 2018 – Ribstof is hot

Stapels stof liggen nog te wachten op zolder. Toch kan ik het niet laten om minimaal 1x per jaar naar de stoffenmarkt te gaan. Deze keer met een missie. Al ruim een half jaar ben ik op zoek naar geschikt stof voor het maken van de Tulip Trenchcoat van La Maison Victor.

Met een wagen vol stoffanaten rijden we naar het zonnige Roermond. We bespreken in de auto nog even de strategie: Eerst alle kraampjes bekijken en dan pas kopen! Dan gaan we los. Lekker voelen, frisse lente kleurtjes, katoentjes, en mooie panelen. Er vallen mij een aantal dingen op:

1. Heel veel tricot stof (veelal met print).
2. De ribstof is weer hot!
3. Een gemiddelde leeftijd van 50+.

Eerst even mijn hart luchten over puntje 3. WAAR ZIJN AL DIE 20-GERS EN 30-GERS?? Meiden, zelf kleding maken is hartstikke leuk! Op deze momenten vraag ik mij af wie er over 30 jaar nog kan naaien? Kleding maken is een prachtig ambacht. Iets dat absoluut niet mag verdwijnen. Vakmanschap dat techniek vereist, maar ook veel creativiteit. Waardoor komt het dat zoveel generatiegenoten dit niet meer willen/kunnen? Ok, ik snap dat niet iedereen hier voor in de wieg is gelegd. Maar wil je eens iets leren waar je je hele leven iets aan hebt, ga dan op naailes!

Dan puntje 2. Al speurend tussen de stoffen kirt mijn mede stofshopgenoot “hé, wat een leuke ribstofjes”. Ik zeg tegen haar dat dit wel het laatste is dat ik ooit koop. Dit doet me denken aan mijn ribbroeken middelbare school periode. Je weet wel, met die wijde pijpen;-). We lopen verder en ik zie nog meer rib. Echt de mooiste kleuren. Ik moet er wel bij zeggen, het is fijne rib. Niet die grove bobbel variant. Mijn oog valt op een zachte vintage roze ribstof. Meteen vergeet ik de shopstrategie en ik koop 1.5 meter voor een lange broek.

Uiteindelijk heb ik in een paar kraampjes geschikt trenchcoat stof gezien. En je raad het nooit. Ik ga terug naar een kraampje om een prachtige terra kleur katoen ribstof te kopen.

De rest is ook goed geslaagd en we sluiten de morgen af in het zonnetje op het terras is Roermond met een kopje koffie. Eenmaal thuis kan ik natuurlijk niet wachten met beginnen aan de jas. Ik was de stof en hang deze buiten te drogen. In de tussentijd rader ik het patroon uit. Wat een pokke werk is dat altijd. En zoveel onderdelen, niet normaal. Het is nu 21.00 uur en alles is al geknipt. Nu nog gaan lussen….of misschien toch beter morgen.

Stoffenmarkt 2018 - Ribstof is hot
Stoffenmarkt 2018 – Ribstof is hot

Luchtig naaiwerk – Makkelijk patroon zomertop

met Geen reacties

[easy-image-collage id=1169]

Na al dat moeilijke naaiwerk voor de bruiloft van mijn broertje ben ik toe aan een makkelijk patroon. Op zolder liggen nog bergen stof en iedere keer neem ik mij voor om dit eerst te gebruiken. Bij deze: gelukt! Het patroon komt uit een oude Burda.

Het model valt recht en de hals is zowel voor als achter gerimpeld. De schouders worden in het originele patroon gemaakt van een bandje. Ik heb gekozen om dit te knippen van het zelfde stof, want het geheel is al druk genoeg. De hals en armsgaten worden afgewerkt met een band die schuin van draad is. Dit zal het meeste werk zijn om het netjes af te biezen.

Ik kan al bijna gaan nadenken wat het volgende project gaat worden. Waar ben jij nu aan bezig?

Babyboom – Gehaakt babykaartje

met Geen reacties

gehaakt-babykaartje-jongen-studiodaytime
Gehaakt babykaartje Studiodaytime

gehaakt-babykaartje-meisje-studiodaytime
Gehaakt babykaartje Studiodaytime

Het lijkt wel babyboom de laatste maanden. De kast hangt vol met geboortekaartjes. Natuurlijk stuur ik zelf ook een kaartje. Als ik echt geen tijd heb, haal ik een kaartje uit de winkel, maar liever maak ik er zelf een. Dit kaartje is super simpel om te maken. Ik gebruik de miniversie van de gehaakte letterslinger.

In deze video laat ik zien hoe je het vlaggetje maakt. Daar gaat het jou zeker mee lukken. Mocht ik binnenkort wat tijd hebben, ga ik er maar vast een paar op voorraad maken.

Veel haakplezier!

 

Gehaakte naamslinger voor Loek – Intarsia haken

met Geen reacties

Wat een toffe dingen heb ik afgelopen week mogen meemaken en doen. Het allertofste was de bruiloft van mijn broertje. Al maanden hebben we er met vrienden en familie naartoe geleefd. Een korte omschrijving van de dag (je had erbij moeten zijn): Heel spannend van tevoren, stralend bruidspaar, mooie dag, ontroerende momenten, lachen, proosten en feesten tot de late uurtjes. Over de dag erna is niet veel positiefs te schrijven ;-).

En pling, een piepje op mijn telefoon liet mij dezelfde week weten dat er een bestelling was geplaatst voor een gehaakte naamslinger voor Loek. Daar wordt ik altijd zo blij van!

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

Een slinger voor Loek in Scheepjes lichtgrijs. Het kriebelt mij dan zo, dat ik het liefste meteen begin. Eerst even mijn voorraad bekeken. Gelukkig was alles nog voorradig en heb ik s’ avonds op de bank lekker al een paar vlaggetjes gehaakt. De rest was de dag erna klaar. Dan nog persen, kraaltjes en label aanzetten, mooi inpakken en dan op de post. Ik hoop dat de naamslinger een mooi plekje heeft gekregen.

Zelf geef ik de gehaakte naamslinger vaak cadeau als ik op kraamvisite ga. Ik vind zelfgemaakte/handgemaakte cadeau’s veel persoonlijker om te geven. Kun je zelf haken? Kijk dan eens voor het patroon in mijn Etsy shop. Geen probleem als je geen ervaring hebt met intarsia haken. Er zit een volledige foto en video tutorial bij. Veel haakplezier.

Heb je het patroon zelf al een keer gemaakt? Ik zou het echt hartstikke leuk vinden om het resultaat te zien. Maak een foto en laat deze achter bij de reacties onderin dit bericht, of post een foto op Instagram met #gehaaktenaamslinger.

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

Intarsia haken - Gehaakte naamslinger Loek
Intarsia haken – Gehaakte naamslinger Loek

 

Makkelijk wol winden – Deze wolwinder heeft iedereen in huis

met Geen reacties

Wol winden - Studiodaytime
Wol winden – Studiodaytime

Type je op instagram #wolwinder of #yarnwinder dan verschijnen de meest te gekke tools om een mooi bolletje garen op te rollen. Helaas mis ik de wolwinder in mijn collectie. Daarom ga ik voor oldschool met de pollepel ;-). Toevallig ben ik dol op pollepels en heb ik deze in alle vormen en maten. De perfecte wolwinder is naar mijn idee je allerdikste en meest robuuste pollepel.

 

Waarom wol winden soms nodig is.

Volgens mij ben ik niet de enige crafter met projectjes die niet helemaal zijn geslaagd. Gelukkig komt dit bij mij de laatste tijd niet al te vaak meer voor. Alle doende leert men, zeggen ze dan ook. Toch kan ik van mijn mislukkingen geen afstand doen. In mijn achterhoofd heb ik altijd het idee om er nog wel een keer iets van te gaan maken.

Nou, dit is dan zo’n project. Een super tof gebreide top van Phildar met gehaakte bovenkant waar ik 5 jaar geleden heel wat uurtjes in heb gestopt. Alles ging prima, totdat ik bij de mouwen kwam. Mmmm, en toen paste het niet. Oeps! Met mijn onervarenheid weet ik achteraf niet waar het het fout is gegaan.

 

Wat gaat het worden?

Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat het gaat worden. Ik denk aan een leuke zomerse top. De kleur vind ik nog steeds helemaal geweldig en het garen voelt lekker dun en soepel. Jammer genoeg heb ik geen wikkel meer, maar ik denk dat dit van Lana Grossa is. Misschien toch maar eens een goede project registratie gaan bijhouden.

 

Hoe doe je dat nou, wol winden met een pollepel?

Wol winden met een pollepel is helemaal niet moeilijk en heerlijk om te combineren met een goede Netflix serie.
1. Maak een lusje, zoals je zou beginnen met een haakwerkje en laat het eindje naar onderen hangen. Dit is tevens het beginpunt van je bolletje wol.
2. Begin met winden door iedere keer van onder naar boven te winden en de pollepel ondertussen een kwart slag te draaien.
3. Draai door totdat je vind dat het bolletje groot genoeg is en schuif het van de pollepel af. Tadaa!

Het kost niks en werkt geweldig. Maar mocht nou iemand dit stukje lezen en heel toevallig in de kast nog een echte wolwinder hebben staan? Laat het me even weten. Ik ben namelijk dol op handwerktools!

Mijn Pinterest favorieten

met Geen reacties

Wat een weekie, wat een weekie. Ben blij dat deze om is. Net met deze extreme kou werden bij ons nieuwe kozijnen geplaatst. Kan het erger??

Maandagmorgen om 8 uur stonden de werkmannen op de stoep met de nieuwe kozijnen. De verbouwing is nu echt begonnen. Januari vorig jaar hebben we ons kleine nieuwbouwhuis ingeruild voor een huis met karakter uit 1948. De vorige bewoners hebben er nog wel het een en ander aan gedaan, maar ook dat is inmiddels gedateerd. Geen probleem, wij zijn juist op zoek gegaan naar een klushuis. Inmiddels is er begonnen met het maken van een nieuwe ruimte voor de badkamer en ouderslaapkamer. Tot nu toe gebeurde dit mooi achter gesloten deuren. Tot deze week dus. Geen een ruimte is meer zoals het was.

Het resultaat is echt top, al is er aan de binnenkant nog niets afgewerkt. We wachten eerst tot de badkamer gereed is voor een stucwerkje. Kan de stucadoor meteen de ramen afwerken. Tja, dit gaat nog wel een tijdje duren. Maar alles went.

Handwerktechnisch is er dus weinig gebeurt deze week. Zelfs de naailes heb ik afgezegd, want ja, er moest nou eenmaal gepoetst worden in de avond. Het enige waar ik me nog toe kon zetten was het herindelen van mijn Pinterest account. Sinds kort is er een nieuwe functie beschikbaar: secties. Wat een uitvinding! Eindelijk wordt Pinterest een beetje overzichtelijk. Ik ben begonnen met het herindelen van het “Handmade fashion” bord. Ook heb ik nieuwe afbeeldingen op mijn eigen bord “Studiodaytime” geplaatst. Super leuk om al die inspirerende beelden weer eens te zien. Mijn hartje gaat sneller kloppen van al die mooie beelden. Daarom een kleine selectie speciaal voor jou:

Pinterest favorieten Studiodaytime
Pinterest favorieten Studiodaytime

 

1. Gehaakte sjaal van Kat Goldin. Het grafische patroon is echt te gek!
2. Perfect basis vest van Quince and Co. Een vest dat bij iedere outfit past.
3. Sixt Point Tee van Cathy Carron. Staat hoog op mijn todolist.
4. Warme wanten. Sorry, geen link te vinden maar wel goede inspiratie als variatie op een basis wanten patroon.
5. Toffe tas van Milk&Paper. Perfecte Franse look.
6. Bolletjes trui van Rowan. Daar wil je toch even aan voelen?

Knutselen met kinderen #1 – Pompons maken

met Geen reacties

Knutselen met kinderen - pompons maken
Knutselen met kinderen – pompons maken

De naaimachine hoeft maar op tafel te komen en meneer heeft zich al langs mij op de stoel geparkeerd. De verlengkabel wordt tevoorschijn getoverd om de machine aan te sluiten. Intussen is er al drie keer geprobeerd om het aan/uit knopje in te drukken. ‘Mama, hoe kan het dat het lampje nog niet brand?’ Grrrrrrr, mijn geduld wordt nu al op de proef gesteld. ‘Ja menneke, dat komt omdat de stekker nog niet in het stopcontact zit’. Het naaikoffertje gaat open en hij grist al meteen mijn meter eruit. De spelden zijn als tweede aan de beurt. Hierna worden de klosjes garen vakkundig gerangschikt. En dan heb ik nog niet eens het pedaal van de naaimachine ingedrukt! Zodra dat gebeurt, zitten zijn vingers overal waar hij niet aan mag komen. Hoe doen al die knutsel moeties dat nou die het ene rokje na het andere jurkje erdoor gassen. Bij mij duurt dit weken, of maanden. (meer…)

How to – Snel en makkelijk een kapotte broek repareren

met Geen reacties

howto-broekrepareren-studiodaytime-1
How to – Broek repareren – door Studiodaytime

 

Modetrends volg ik liever niet. Jidde daarentegen volgt de laatste trends op de voet. Op dit moment is de helft van zijn broekencollectie “gescheurd”. Dit gat kan al na een week ontstaan, dus weggooien is geen optie. Daarom heb ik mijn eigen “broek repareren” methode ontwikkeld. Zo kan zoonlief ook met kniestukken nog enigszins stijlvol naar de opvang. Voor alle moeders die ook een zoon hebben die graag met autootjes speelt, zie hieronder de uitgebreide uitleg.

 

(meer…)

Blogboek van Kelly Deriemaeker – Boek review

met Geen reacties

 

blogboek-kellyderiemaeker-1-studiodaytime
BlogBoek kellyderiemaeker

 

Al een tijdje kamp ik met een creatieve crisis. Niet zo zeer dat ik geen leuke of interessante bezigheden meer heb. Nee hoor, meer in de trant van welke richting wil ik nou eigenlijk op met Studiodaytime? En toen kwam het verlossende antwoord in de vorm van “Blogboek” van Kelly Deriemaeker. Bij deze wil ik graag mijn bevindingen over “Blogboek” met jullie delen, zodat er misschien nog wel heel wat meer crisissen opgelost kunnen worden. (meer…)

Circular needles – the benefits and experiences

met Geen reacties

Circular needles – the benefits and experiences
Good workmanship requires good tools. That’s why I’ve treated myself to a circular needle set of Lana Grossa. The set consists of 9 loose 3.5 to 10mm circular needles which you attach to 4 lengths 60, 80, 100 and 120cm cable. Beautifully stored in a case, so easy to carry.

In the Netherlands it is customary to use standard straight needles and to knit row by row on one needle. That’s how I learned knitting from my grandmother. In Germany it is the custom way to knit with circular needles. There are therefore a number of benefits.
1. It is ergonomically very responsible. You do not need to put a needle under the arm, which means that there is much less tax.
2. Do you use the continental way of knitting, then it goes a lot faster. Okay, that’s something I’m going to practice in the future.
3. If you need a lot of stitches for your work, you will not be able to cuddle it anymore. Just use a longer cable.
4. No ugly seams in your work.
5. You do not need to wrap your needle if you want to leave your work (very handy with a running little child).

Circular needles – the benefits and experiences

Enough reasons for me to try knitting with circular needles. I started setting up stitches for a simple boys vest knitted in ribbing stitch. I do not work around, but turn the work at the end as you do with normal needles. So far so good.
My experiences with the set have been very good so far. I’ve been on track with the back of the vest. The aqryl pens lay well in hand. I was a little skeptical about this, because I have always used bamboo needles. They feel nice and do not stick to the fingers. A little more practice with the vest and then on to the real work. The following knitting project is Purl Soho’s Botanical Yoke Pullover. This pattern is knitted in the normal way and in the round. I’m looking forward to start with it, but I’m still looking for suitable yarn. After the sweater I will start with a dress by Lana Grossa that I wrote earlier in this post: Lana Grossa All Seasons | The collection. Enough plans to test the set of Lana Grossa extensively.

I would like to hear what your experiences are with circular needles. Leave a comment below this message. I am very curious!

 

De voordelen van rondbreinaalden

Voor goed vakwerk heb je goed gereedschap nodig. Vandaar dat ik mezelf getrakteerd heb op een rondbreinaalden set van Lana Grossa. De set bestaat uit 9 losse rondbreinaalden van 3,5 tot 10mm die je bevestigd op 4 lengtes kabel van 60, 80, 100 en 120cm. Mooi opgeborgen in een hoesje, dus makkelijk mee te nemen.

In Nederland is het de gewoonte om standaard rechte naalden te gebruiken en op en neer te breien. Zo heb ik het zelf ook van mijn oma geleerd. In Duitsland is het de gewoonte om te breien met rondbreinaalden. Er zitten dan ook een aantal voordelen aan.
1. Het is ergonomisch heel verantwoord. Je hoeft geen naald onder de arm te steken, waardoor er veel minder belasting is.
2. Gebruik je de continentale manier van breien dan gaat het nog eens veel sneller. Oké, dat is nog iets wat ik in de toekomst ga oefenen.
3. Heb je veel steken nodig voor je werk, dan zit je niet meer zo te proppen. Gebruik gewoon een langere kabel.
4. Geen lelijke naden meer in je werk.
5. Je hoeft je naald niet af te breien als je je werk even weg wilt leggen (heel handig met een rond rennende peuter).

Genoeg redenen voor mij om dit eens uit te proberen. Ik ben begonnen met het opzetten van steken voor een eenvoudig jongens vestje gebreid in ribbelsteek. Ik brei hiervoor niet in het rond, maar draai het werk op het einde om zoals je met gewone naalden ook doet. So far so good.
Mijn ervaringen met de set zijn tot nu toe heel goed. Ik ben inmiddels een klein eindje op weg met het rugpand. De aqryl pennen liggen lekker in de hand. Ik was hierover een beetje sceptisch, want ik heb tot nu toe altijd bamboe naalden gebruikt. Ze voelen prettig licht aan en plakken niet aan de vingers vast. Nog even oefenen met het kleine vestje en dan over naar het echte werk. Het volgende brei project is de Botanical Yoke Pullover van Purl Soho. Dit patroon wordt op en neer gebreid maar ook in het rond. Ik kijk uit om hier aan te beginnen, maar ik ben nog op zoek naar geschikt garen. Na de trui ga ik beginnen aan een jurk van Lana Grossa waarover ik eerder geschreven heb in dit bericht: Lana Grossa All Seasons | De collectie. Genoeg plannen om de set van Lana Grossa uitgebreid te testen.

Graag hoor ik wat jouw ervaringen zijn met rondbreinaalden. Laat een reactie achter onder dit bericht. Ik ben erg benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mothersday crochet pattern flag

met Geen reacties

Jidde kwam afgelopen week al vol enthousiasme thuis dat hij een cadeau voor me had. Jasper fluisterde nog snel dat hij dit niet mocht verklappen, want het was voor Moederdag. Hoe leuk is het om op Moederdag iets speciaals te krijgen. Ik moet bekennen dat ik nadat ik mijn knutseltijd ben ontgroeid nooit meer een cadeau aan mijn eigen moeder heb gegeven. Vandaar dit originele gehaakte vlaggenlijntje voor mijn moeder.

Wil je je moeder ook zo’n origineel cadeau geven? Ga dan snel naar mijn Etsy shop en download het patroon.

 

Last week Jidde came home with a lot of enthousiasm. Jasper whispered quickly that he should not explain this because it was for Mothersday. How nice is it to get something special as a mother on Mothersday? I have to admit that in my mature life I never gave a gift to my mother again. Tha’s why I designed this flag specially for my own mother.
Would you like to give your mother such an original gift? Go to my Etsy shop and download the pattern.

Crochet tutorial: how to do tapestry crochet

met Geen reacties

Liefde voor tapestry haken

Ben je net als mij helemaal weg van haakpatronen waarbij je steken moet tellen? Dan is haken met twee kleuren echt iets voor jou! Oké, het is even oefenen, maar maak gewoon veel meters en je krijgt er vanzelf handigheid in. Als je het eenmaal in de vingers hebt, dan verleer je het nooit meer. En je kunt er de leukste grafische patronen mee maken. Ik pas het in veel verschillende ontwerpen toe. Van gehaakte kussenhoes tot vlaggenlijn. Gebruik je verbeelding en creativiteit en er gaat een wereld voor je open.

Haak tutorial: haken met twee kleuren

Speciaal voor jou heb ik een haak tutorial gemaakt waarbij ik met duidelijke foto’s laat zien hoe je met twee kleuren haakt. Download via onderstaande link de pdf en ga lekker aan de slag. Heb je nog vragen dan kun je altijd een reactie achterlaten. Of plaats een foto als reactie van jouw succesverhaal.
Heel veel haakplezier!
Tutorial tapestry haken (203 downloads)

 

Loving tapestry crochet

Do you like crochet patterns where you have to count stitches as much as I do? Then the two-color crochet tutorial is really something for you! Okay, it’s a bit of practice, but just do a lot of meters and you’ll get handy. Once you’ve got it into your fingers, you’ll never want to do normal crochet. And you can make the most beautiful graphic patterns. I use the tapestry technique in a lot of different patterns, like a crochet pillow till a lettergarland. Use your imagination.

Crochet tutorial: how to do tapestry crochet

Especially for you I have made a crochet tutorial how tot do tapestry crochet, showing clear photos how to crochet with two colors. Download the pdf from the link below and get started. If you have any questions then you can always leave a comment. Or place a photo in response to your success story.
I wish you a lot of crochet pleasure!
Tutorial tapestry crochet (183 downloads)

Nieuw ontwerp gehaakte tube ketting in 4 lente kleuren

met Geen reacties

Eind vorig jaar schreef ik in het blogbericht “Gehaakte juweeltjes” over mijn Pinterest zoektocht naar sieraden gemaakt van wol. Door al deze inspiratie ben ik zelf aan de slag gegaan om een mooi ontwerp te maken.

Het resultaat is een basic gehaakte tube ketting, te dragen bij alle gelegenheden. Na een tijd experimenteren met verschillende soorten garens heb ik gekozen voor Lana Grossa Secondo. Dit edel gemengde garen bevat onder andere katoen en zijde. De glans is prachtig en de gehaakte ketting valt heel soepel.
De ketting is afgewerkt met een metalen sluiting.

Dit voorjaar bevat de collectie 4 kleuren; blauw, oker, aubergine en marsala.

Ben je op zoek naar een unieke handgemaakte ketting? Bestel dit gehaakte sieraad in de Etsy shop van Studiodaytime.

Lengte 45cm | €17,50 per stuk

Creative life dagverslag

met Geen reacties

Brrrr, wachten op de trein in de kou samen met Linda van Lady Blink. Op naar Creative Life in Utrecht! Het belooft een zonnige dag te worden. Wat zal dit een geweldig sfeer creëren in de Werkspoorkathedraal; zoals ze zelf zeggen ‘De industriële hotspot van Utrecht’. Een plek om te leren, werken en ontspannen. Waar het bruist van creatieve ondernemers en events.


Het is even zoeken vanuit station Utrecht Zuilen, maar dankzij de leuke trottoir tegeltjes komen we aan op de juiste bestemming.

werkspoorkathedraal-utrecht-studiodaytime-2

werkspoorkathedraal-creativelife-studiodaytime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is al gezellig druk binnen. Fototoestel in de aanslag en beginnen maar! Wat opvalt is dat vrijwel de meeste standhouders barsten van kleur. Vooral Petite Louise springt eruit. Een explosie van pastelkleuren en sprookjesachtige afbeeldingen op kaarten en accessoires. Hier kom ik later nog even terug om een paar kaartjes te kopen.

Bij HappyMakersBlog worden we verrast door het enthousiaste welkom van Monique van de Vlist. Wat leuk om haar eens in “het echt” te zien. Ik volg de happymakersblog facebook pagina al een tijdje en nu merk je dat niet alleen haar blogberichten sprankelen, maar ook haar persoonlijkheid. Vol passie vertelt ze over haar platform om illustratoren en ontwerpers onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

We lopen verder en mijn aandacht wordt getrokken door een ladder vol met planten. Het blijkt Werk aan de Winkel te zijn met hun 2e kneusjes. Werk aan de winkel is een mix-store waar veel mooie, vergeten en bijzondere planten worden verkocht. Soms zijn er planten die er door omstandigheden in hun winkel niet meer al te florissant uitzien. Ze worden ter adoptie aangeboden. En jawel hoor, daar stond natuurlijk een kneusje te schreeuwen om mijn aandacht. Het prachtige paddenstoelenpotje gaf de doorslag. De adoptie is een feit. Inclusief adoptieformulier. Ik zal met mijn groene vingers goed voor dit kneusje gaan zorgen.

2ekneus-studiodaytime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

creativelife-ramanas-studiodaytimepetitelouise-studiodaytime
Van al dat struinen krijg je honger, vandaar een bezoekje aan een van de hippe foodtrucks. De keuze valt op een wrap van Ramanas. Helaas is een foto niet gelukt want mijn honger was groter dan de gedachte aan het maken van een smakelijke foto.
Creative Life is geen mega event. Het voordeel hiervan is dat alles onder handbereik is. Een hapje eten, toiletbezoekje, geen probleem want alles is dicht bij de hand. Dus hoppa, in een half uurtje tijd weer klaar om verder te gaan. We komen al snel terecht bij onze Limburgse dorpsgenoten Linda van Studio Dada en Bart van Karakterprints. Linda maakt Dada-dieren. Dit zijn knuffels gemaakt van kleding van bijvoorbeeld een (overleden) dierbare. Bart is ambachtelijk drukker van geboortekaartjes of posters en maakt stempels op maat. Hun stand ziet er prachtig uit en ik ben dan ook ontzettend trots dat ze beiden al een bekend gezicht krijgen in creatief Nederland.

Op de achtergrond klinkt muziek en we gaan weer vrolijk door. Je ziet wel dat handlettering op het moment heel populair is. De pennen krassen volop tijdens de vele handlettering workshops. Een stukje verder wordt ook volop gewerkt bij Draad en Praat. Wat leuk om de dames aan het werk te zien. Ik volg Lisanne’s blog al een tijd en het is erg leuk om haar eens aan het werk te zien. Hieronder een foto van dit tafereel. Sorry Lisanne er hangt precies een slinger voor je neus, zag het pas toen ik thuis de foto’s bekeek…draadenpraat-studiodaytime

De meeste creatievelingen volg ik al een tijd via hun blog of instagram. Maar toch werd ik nog verrast door Allerwarmst. Ze heeft geweldig grote bollen wol liggen en maakt hier plaids, lampen en wandhangers van. Oké, die grote bollen is persoonlijk niet zo mijn ding, maar ze maakt ontzettend mooie handgemaakte producten en ze weet de juiste kleurcombinaties te maken.

allerwarmst-studiodaytimeNog snel een kopje koffie en dan sluiten we aan bij de lezing van The Confetti Collective. Het doel van The Confetti Collective is het samenbrengen van vrouwelijke ondernemers en hen inspireren en informeren over alles wat met ondernemen te maken heeft. Alleen door de mooie website wordt je al geïnspireerd. Elsa geeft in haar lezing tools om je ideale klant te vinden en aan te spreken. Er ontstaat naderhand een leuke discussie tussen de deelnemers over hoe ver je gaat met het delen van je werk en privé leven op social media. Het was een mooie afsluiting van de dag! Nog even langs het standje van Flow Magazine en dan naar huis met mijn 2e kneusje, een paar lieve kaartjes van Petite Louise en een Flow magazine voor onderweg.

Nog een korte samenvatting over dit voor mijn doen enorme blog bericht:
• Prachtige locatie
• Overzichtelijk event
• Inspirerende creatievelingen
• Wel veel handlettering
• Spontane gesprekken
• Leerzame lezingen
• En een hoofd vol nieuwe ideeën

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Interieur stijl Studiodaytime

met Geen reacties

moodboard-interieur-algemeen

Naast de liefde voor handwerk is er ook de liefde voor kleur en interieur. En eindelijk mag ik weer helemaal los gaan. Drie maanden geleden zijn we naar een karakteristiek huis uit 1948 verhuisd. Tot nu toe zijn we alleen maar bezig geweest met het repareren van achterstallig onderhoud. Maar het belangrijkste is gewoon leven. Hoe en wanneer gebruiken we bepaalde ruimtes, wat is de lichtinval gedurende de dag en waar worden de ruimtes voor gebruikt? Ideeën zij er nu volop, daarom werd het tijd om deze ideeën eens uit te werken in een moodboard.

Ik ben begonnen met het verzamelen van inspiratie via Pinterest (zie mijn interieur bord). Hieruit heb ik een aantal afbeeldingen in een moodboard gezet en van hieruit 5 kleuren bepaald. Deze 5 kleuren gaan in alle variaties door het huis gebruikt worden. Het is een combinatie van stoer blauw en groen (om de mannen thuis tevreden te houden) en drie warme tinten rood-roze voor de vrouwelijke touch. Dit is voor mij de basis van het huis. Vanuit dit basis moodboard ga ik per ruimte een apart moodboard maken. De leefkamer wordt namelijk wat lichter terwijl de woonkamer een donkerdere kleurstelling krijgt.

Ooohhh, wat heb ik hier nu zin in!! Het liefste ga ik meteen aan de slag. Maar ik zal me nog even in moeten houden. De badkamer is als eerste aan de beurt. Oké, misschien ga ik tussendoor ook aan de berging werken…
Ik zal jullie de rest van de moodboards ook laten zien als ze klaar zijn en in de tussentijd ga ik veel rond snuffelen op Internet, woonwinkels en lekker struinen in vintage winkels en rommelmarkten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuw patroon Social Media kussens in Etsy Shop

met Geen reacties

[easy-image-collage id=800]

Met veel trots kan ik vertellen dat de eerste helft van de Social Media kussen collectie verkrijgbaar is als patroon in mijn Etsy Shop. Het was een hele klus, maar het is eindelijk gelukt. Na veel haak uurtjes, tellen, uithalen, nog eens uithalen en weer opnieuw beginnen ben ik ontzettend blij met het resultaat. De kussens liggen nu te pronken bij mij op de bank. Ze zijn gehaakt met Cocktail van Scheepjes. Een hele zachte wol. Het formaat van de kussens is 40x40cm.

Ben je toe aan een uitdaging? Ga dan lekker aan de slag met het Hashtag of AtSign patroon waarbij je haakt met twee kleuren. Het patroon heeft een duidelijke omschrijving en uitgebreide foto tutorials. Natuurlijk zie ik graag foto’s van jouw gehaakte kussen verschijnen. Plaats ze als reactie op dit bericht of plaats een foto op Instagram onder #socialmediapillow.

Inspiratiedag Utrecht #2

met Geen reacties

Dagje uit in Utrecht.
Een beetje sfeer en een paar aanraders.

[easy-image-collage id=772]
Aanraders:
– Waar Utrecht | www.ditiswaar.nl | Alle cadeaus van Waar vertellen een goed verhaal. Ze zijn verrassend en mooi ontworpen, gemaakt van vriendelijk materiaal of van afgedankte spullen op een nieuw avontuur.
– Strandwest | www.strandwest.nl | Strand West is een modern woonwarenhuis van vier verdiepingen in een eeuwenoud stadskasteel. Een huis vol eigentijdse meubels en bijzondere accessoires van zowel gevestigde als aanstormende ontwerpers.
– Dille & Kamille | www.dille-kamille.nl | Natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken.
– It all starts with a postcard | Papierwaren in alle soorten en maten | Twijnstraat 38

Haaktechniek die je nog nooit hebt gezien

met Geen reacties

Wat is dit een ontzettend mooie en originele haaktechniek. Dit heb ik nog nooit eerder gezien!
Je krijgt hiermee een prachtige structuur.In plaats van een haaknaald wordt er een smyrna naald gebruikt. Geweldig om eens een originele onderzetter of wanddecoratie mee te maken.

Heeft iemand hier al ervaring mee?

 

 

Phil Gouache project van start!

met Geen reacties

phil Gouache phildar

Een heerlijke trui voor de winterdagen, dat gaat het worden! Ik zat wat krap in de bolletjes zoals ik al schreef in een het bericht over deze geweldige “Kamille wol”. Intussen heb ik wat meer bolletjes Gouache kunnen verzamelen dankzij de geweldige medewerking van “De Wolhook” in Panningen. Genoeg voor een warme trui. Een zoektocht in de boekenkast heeft een prachtig patroon opgeleverd. Toevallig ook nog geschreven voor deze wol. Het patroon komt uit Phildar Magazine nr. 69.

Het garen breit heerlijk weg. Ik heb nog niet vaak met zo’n dikke wol gebreid, maar je hebt zo een pand af. Nadeel is wel dat je vaak moet wisselen van bolletje. Het voor en achterpand is af. Het begin van de eerste mouw is gemaakt. De boord brei ik met de mos groene Chrono Phil.

Het patroon is vrij makkelijk. Een trui met raglan mouwen en een ingebreide nerf. Deel hier je ervaringen met dit patroon.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuw haakpatroon “Social media”

met Geen reacties

Binnenkort nieuw haakpatroon te downloaden op de website van Studiodaytime. Geïnspireerd door het thema “Social media”.
#social media #haken #kussensloop…

Selfie Poster, typografie kunst, wand decor, motto
Poster – Mottos Prints

Slaapzaal Decor, slaapzaal kunst aan de muur, cadeaus voor tieners, Hashtag teken, kunst aan de muur Office, Office Decor, College Dorm decoraties, sociale Media Decals
Muursticker – WallStarGraphics

Social Media Icons Decals - kunst aan de muur sticker Vinyl Stickers voor muren, Storefronts, Business, winkels, Restaurants
Muursticker – Danadecals

Hashtag Wall Decor rustieke pond Sign Office Decor Wall Decor rustieke Americana Trendy sociale Media hekje
Houten # – ThePineNuts

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lana Grossa All Seasons | De collectie

met Geen reacties

lanagrossa-allseasons

Lana Grossa heeft een nieuwe collectie wol waar ik heel blij van word. Wol die het hele jaar gedragen kan worden. Van cashmier, silk, katoen en alpaca. Het valt allemaal onder de naam “365”. Lana Grossa heeft hier ook een geweldig boekje met patronen bij uitgebracht: Lana Grossa – All Seasons. Kost maar €2,-. Die kon ik bij mijn favoriete winkel “De Wolhook” natuurlijk niet laten liggen. Er staan twee projecten in die ik heel graag zou willen maken. Een prachtig vest gemaakt van “365 cashmier” en een geweldige jurk gemaakt van “365 Seta”. De kleur van het vest sprak me meteen aan. Met de kleurkeuze voor de jurk neig ik meer naar paars (seta 25) of oker (seta 26).

lanagrossa vest cashmierlanagrossa jurk 365 seta

Laat het me weten als je al begonnen bent aan een van de modellen. Ik ben erg nieuwsgierig naar je ervaring met het patroon en de wol.

 

Bewaren

Bewaren

Phildar wol in kamille kleuren

met Geen reacties

phildar-kamille-wol-02

Een tripje naar mijn favoriete winkel de “Wolhook” in Panningen heeft me weer iets moois opgeleverd. Om heel eerlijk te zijn ga ik daar sowieso nooit met lege handen weg. Deze keer had ik een doel. De Scheepjes Cocktail wit voor de vlaggenlijntjes was op.

Zoals altijd werp ik nog een blik in de bak waar de laatste restjes wol liggen voor €0,95. Na een beetje rommelen heb ik 7 bolletjes Phildar in een geweldige kamille kleur gevonden. De mosgroene kleur is Phildar | Chrono Phil en de oker kleur is Phildar | Phil Gouache. Het is een vrij dik garen geschikt voor naald 6-7. Het liefste zou ik hier een vest van maken met lange mouwen, maar daar heb ik niet genoeg voor. Binnenkort ga ik op zoek naar een geschikt patroon. De bolletjes zijn alleen al geweldig om naar te kijken!

phildar-kamille-wol-01

phildar-kamille-wol-03

Bewaren

Haken in de zon

met Geen reacties

letterslinger haken in de zon

yarn-stonewashedblueapatite

Naar het zwembad gaan is de beste remedie tegen een hittegolf. Water in, water uit en hup een haakwerkje erbij. Binnenkort ga ik op kraamvisite, dus mag ik weer een vlaggenlijntje haken. Deze keer in Stone Washed blue van Scheepjes. Ik moet toegeven dat de vlaggenlijn nog niet helemaal af is. Het water was toch erg verleidelijk…

Wil je ook zo’n uniek cadeau haken, download het patroon in mijn Studiodaytime Etsy shop.

 

Bewaren

Wol Wolle Wool Maastricht

met 1 reactie

wol wolle wool
wol wolle wool voorkant winkel

 

wol wolle wool
wol wolle wool binnen

Als dorpsmeisje maak ik zo af en toe een tripje naar de stad. Graag bezoek ik kleine boetiekjes, conceptstores en mijn favoriet Sissyboy Homeland. Meestal doe ik vooraf een klein digitaal onderzoek om te kijken of er nog leuke handwerkwinkels in de buurt liggen. Deze keer heb ik het niet gedaan.

Samen met mijn schoonmoeder loop ik vanuit de parkeerplaats de Spinx richting stad. Zien we net voor we op de markt zijn een vlaggenstok aan de gevel hangen met een enorme bol roze wol eraan. Voor de deur staat een fiets aangekleed met vrolijk gebreide lapjes. Daar moeten we toch echt even naar binnen! Heerlijk om onverwachts een handwerkwinkel tegen te komen.

Je stapt binnen in een klein wol paradijs met de mooiste garens en voorbeelden. Wol Wolle Wool heeft zoals ze het zelf beschrijven voor ieder wat wils. Van eco-katoen en fairtrade wol tot angora en cashmier. Ook worden er wolaccessoires, breipakketten en gebreide modeartikelen verkocht. De wol van Louisa Harding is geweldig! Prachtige kleuren met een tweed uitstraling en het voelt ontzettend zacht aan. Heel geschikt om een tijdloze trui of vest van te breien. Mijn vaste favoriete merk Scheepjeswol is er ook verkrijgbaar.

Louisa Harding Esquel
Louisa Harding Esquel

Louisa Harding Esquel - Moss
Louisa Harding Esquel – Moss

Louisa Harding Esquel - Eggplant
Louisa Harding Esquel – Eggplant

Uiteindelijk is er zoveel keuze dat ik niet kan kiezen. Maar met het adres in mijn broekzak en nieuwe ideeën kan ik altijd een keer terugkomen.

Voor degene die ook een dagje Maastricht hebben gepland:

Boschstraat 89
6211 AV Maastricht
Facebook
www.wolwollewool.nl

 

Bewaren

Project lampenkap

met 4 reacties

Een mooie lamp vinden is niet makkelijk. Lampen zijn vaak duur. Of ik denk als ik een lamp zie: dat kan ik zelf wel maken. Dat laatste heb ik nou eens echt gedaan!
Voor de lamp is een eenvoudige ribbelsteek gebruikt en vastgemaakt met een blanket stitch.
De lamp is nog niet toegevoegd aan de webwinkel. Zou je ook graag een gebreide lamp willen hebben dan kun je me altijd mailen. Mocht je interesse hebben in een patroon voor de lampenkap met breitutorial dan laat dit ook via de mail weten. Als er voldoende vraag is zal ik een patroon gaan schrijven die je via de webwinkel kunt downloaden.

lampenkap-01
lampenkap-04
lampenkap-02
lampenkap-03

Bewaren

Inspiratieweekend Utrecht

met Geen reacties

Afgelopen weekend ben ik met vriend en zoon een dagje inspiratie gaan opdoen in Utrecht. Voor vertrek heb ik gezorgd voor een lijstje met leuke nieuwe adresjes iets buiten de stad. Grote winkelketens trekken mij absoluut niet. Vandaar mijn voorbereiding.
Hierbij geef ik jullie een kijkje in de pareltjes die we hebben gevonden.

An apple a day – Nachtegaalstraat 29

utrecht

Een winkel en praktijk ineen. Helemaal gericht op kinderen. De winkel staat vol met prachtige spulletjes voor de kleintjes en als ouders kun je lekker koffie drinken terwijl je kindje vrij kan spelen. Er worden ook workshops en feestjes gegeven.

Co’lors – Nachtegaalstraat 79

collers

Inspirerende kleding en lifestyle winkel. Vooral het merk By Bar spreekt me erg aan. Zeker een bezoekje waard.
www.collers.nl

Mooi en Belle – Twijnstraat

242414_211289295560372_3277785_o

Een prachtige woonwinkel in een van de gezelligste straatjes van Utrecht. Zoals ze zelf schrijven op hun website: “De winkel wil je inspireren en vermaken door een bijzondere mix van producten, die stuk voor stuk een bijdrage leveren aan een spannend interieur. We vinden het belangrijk om naast de grotere labels ook kleine, upcoming merken en ontwerpen, te verkopen en de aandacht te geven die ze verdienen.”

Neem ook een kijkje op hun website voor sfeer en woon ideeën.
www.mooienbelle.nl

 

Bewaren

Happy Valentine

met Geen reacties

happy valentine
Ik wens iedereen veel liefde toe vandaag! Maar natuurlijk niet alleen vandaag. Daarom is deze slinger ook het hele jaar verkrijgbaar in mijn shop.

Bewaren

Letter slinger patroon nu verkrijgbaar

met Geen reacties

garland pdf pattern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je al een beetje haakervaring en vind je het leuk om weer eens iets anders te maken dan een pannenlap? In mijn webshop is nu het patroon van de letter slinger te koop. Je krijgt een pdf toegestuurd met een foto uitleg van het patroon en met 2 ondersteunende video tutorials.

De vlaggetjes haken lekker weg als je de smaak te pakken hebt en het is een origineel kraamcadeau, verjaardagscadeau of gewoon lekker voor jezelf. Het patroon is helemaal geschreven in het Nederlands. Op dit moment ben ik bezig met de Engelse vertaling.

Ik wens je heel veel haakplezier!

 

Bewaren

Haakpatroon Naam vlag

met Geen reacties

Voor alle hakers met een klein beetje ervaring ben ik het patroon van de Naam vlag aan het uitschrijven. Het patroon wordt uitgebreid beschreven en als extraatje komt er ook een foto uitleg en een video uitleg bij. Het hele Alfabet wordt toegevoegd met teltekeningen. Als je het basispatroon eenmaal onder de knie hebt haakt het lekker weg.

Op dit moment ben ik bezig aan de nederlandse versie. Er komt ook een engelse versie aan. Het patroon wordt nu volop getest door een aantal ervaren haaksters. Binnenkort is het patroon te koop in mijn Etsy shop als pdf.

Haakpatroon naam vlag

Bewaren

Ambachtelijk label

met Geen reacties

Ambachtelijk label voor Studiodaytime

Op dit moment ben ik trotse eigenaar van een stempel van Karakterprints. Het logo van Studiodaytime is nu stempelklaar om labels mee te maken.

Bart Heesen van Karakterprints blijkt praktisch mijn achterbuurman te zijn. Bart denkt graag met je mee voor de juiste oplossing. Vandaar dat ik op mijn fiets ben gestapt met mijn samples onder de arm. Zo heb ik ook zijn prachtige werkplaats kunnen bewonderen. Voor diegene die niet het geluk hebben om in het zonnige zuiden te wonen kunnen via de webshop van Karakterprints een stempel laten maken.

En dan is het leukste natuurlijk om aan de slag te gaan. Het is even oefenen met de juiste hoeveelheid inkt en het plaatsen van de stempel op het stof, maar het resultaat mag er zijn! Ik ben nu trotse eigenaar van een handgemaakt label. Ik kan niet wachten om ze aan al mijn (toekomstige) producten te gaan hangen.

Ambachtelijk label voor Studiodaytime

 

Ambachtelijk label voor Studiodaytime

 

Ambachtelijk label voor Studiodaytime

Bewaren