Blogboek van Kelly Deriemaeker – Boek review

met Geen reacties

 

blogboek-kellyderiemaeker-1-studiodaytime
BlogBoek kellyderiemaeker

 

Al een tijdje kamp ik met een creatieve crisis. Niet zo zeer dat ik geen leuke of interessante bezigheden meer heb. Nee hoor, meer in de trant van welke richting wil ik nou eigenlijk op met Studiodaytime? En toen kwam het verlossende antwoord in de vorm van “Blogboek” van Kelly Deriemaeker. Bij deze wil ik graag mijn bevindingen over “Blogboek” met jullie delen, zodat er misschien nog wel heel wat meer crisissen opgelost kunnen worden.


Waar het begon

Geregeld loop ik samen met Jidde de bieb binnen. Jidde duikt meteen de hoek met het keukentje in en ik kan op mijn gemak wat tijdschriften doorbladeren. Oké, dit klinkt relaxter dan het is, want in werkelijkheid check ik iedere minuut of het kroost nog driftig aan het koken is, of dat het stiekem het pand heeft verlaten. Na een aantal kopjes thee en mijn aanbovelen dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vilten groenten, gaan we via de “nieuwe aanwinsten” naar de uitgang. Nou ben ik erg gevoelig voor boeken voorzien van kekke kaft. Je raad het al, om het patroontje van Blogboek kon ik niet heen.

 

Hoe het verder ging

En dan duurt de dag nog lang. Zodra het boek in mijn tas is verdwenen en het pasje weer opgeborgen is in de portemonnee, wil ik maar 1 ding! Lezen!! Lekker liggen op de bank, kladblokje en pen erbij, plaid over de benen en hopen dat het boek net zo leuk is als de omslag doet vermoeden. Ik kan je nu alvast verklappen, dat is zo. Het kladblokje verdween vrijwel direct dankzij de 1e supertip over de app “Evernote“. Zo volgde de ene tip na de andere. Na een uur had ik Evernote al bijna vol getypt met potentiële ideeën voor Studiodaytime.

Hierna volgde een nacht slecht slapen en een dag rondlopen met opgefokt gevoel (waarschuwing voor de toekomstige lezer). Dat is dan weer een nadeel van mijn creative mind. Zit het vol, dan moet ik dit fysiek bezuren. Na een paar yoga momentjes en ademhalingsoefeningen ging het wel weer. Voor de veiligheid heb ik het boek een weekje aan de kant gelegd.

 

Tussentijds beraad

Je zou bijna denken, gaat dit nog wel goed komen? Is dit boek nou echt wel zo’n aanrader? Zeker wel hoor. Door alle tips die Kelly geeft over bloggen in het algemeen, inspiratie voor blogonderwerpen en haar persoonlijke ervaringen en struikelblokken, wil je zelf niets liever dan ook bloggen. Ze geeft zoveel stof tot nadenken. Het maakt niet uit of je al blogt of niet.
Het toeval wil dat ik net in een Instagram crisis ben beland. Herkenbaar? Ik heb echt een haat/liefde verhouding met Social Media. Je steekt er enorm veel tijd in, met het maken van mooie plaatjes en het opbouwen van je volgers en na een paar jaar vind niemand “het meer leuk”. Bummer! Weg tijd. Al een paar maanden ben ik zeer actief bezig met Instagram. Zo actief dat ik om mij heen alleen maar potentieel beeldmateriaal zie en denk in hashtags. Pffff, doodvermoeiend. Maar stel ik stop hiermee, hoe ga ik dan verder met Studiodaytime? Dit zijn vragen waar ik nu al een tijd tegenaan hik. En dan komt de “ja maar”, als Jidde in maart naar de basisschool gaat, dan kan ik echt verder met het opzetten van Studiodaytime….Dan moet ik al zoveel volgers hebben….Dan heb ik weer tijd om nieuwe patronen te ontwerpen, dan, dan dan!! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

 

Slot

Gelukkig was daar Kelly Deriemaeker. Zij heeft mij het licht doen zien. Terug naar de basis. Schrijven over onderwerpen die IK leuk vind. Maakt niet uit wat. Gewoon beginnen. Dat ben ik dus nu aan het doen. Met een hoofd vol ideeën, maar een lichaam dat normaal kan functioneren.

Ik klik nu op de knop “publiceer”. Zonder dat het ontwerp van mijn huidige website helemaal naar mijn zin is. Dat komt wel volgens Kelly. En daar heb ik al een hele stap gemaakt dankzij Blogboek.
Bedankt Kelly!

blogboek-kellyderiemaeker-2-studiodaytime
blogboek kellyderiemaeker