Blouse naaipatroon – begincursus Cuppens-Geurs

met Geen reacties

De blouse is een van de 4 basisstukken die ingeleverd gaan worden voor het examen van de begincursus. Met het blouse naaipatroon ben ik aan de begincursus begonnen. Maar waarom nou eerst de blouse? Nou, mijn blik viel steeds weer op het fleurige spaanse katoentje. Ik kon het niet meer weerstaan. Ideaal voor een luchtige lente blouse.

En toen werd het al meteen moeilijk. In plaats van het standaard uitraderen van een patroon uit Victor La Maison of de Burda was het nu de bedoeling dat ik vanaf scratch zou beginnen. Men neme de groene platen. Deze worden aangeleverd bij de cursus en bevatten alle basispatronen. De juf neemt de maten en dan mag jij van het basispatroon een helemaal passend blouse naaipatroon maken. Slik!

Hop, de computer opstarten en inspiratie opdoen op Pinterest. Ik wil graag een iets ruimer vallende blouse, leuk plooitje op de rug en lange mouwen met manchetten. Paar plaatjes pinnen en meenemen naar de les. Heb er 2 lessen van 2 uur over gedaan voor ik daadwerkelijk het patroon op papier had staan. Echt begrijpen doe ik het nu nog steeds niet. Hoop dat het kwartje na een aantal keer gaat vallen.

Dan volgt mijn favo stuk: het in elkaar rijgen. Passen, aanpassen en naaien. Heerlijk om mee bezig te zijn. De stof voelt lekker zacht in de handen en de blouse vordert langzaam. Bij de manchetten loop ik vast. Ik heb ze er verkeerd om aangezet. Foutje! Zo leer je iedere keer weer bij.

Het uiteindelijke resultaat zie je op de foto’s. De blouse zit als gegoten. Vind misschien de manchetten nog iets aan de grote kant. Heb vrij smalle handen en heb graag strakke manchetten. Zal hier de volgende keer iets meer op letten. Het volgende project wordt de rok.