Creative life dagverslag

met Geen reacties

Brrrr, wachten op de trein in de kou samen met Linda van Lady Blink. Op naar Creative Life in Utrecht! Het belooft een zonnige dag te worden. Wat zal dit een geweldig sfeer creëren in de Werkspoorkathedraal; zoals ze zelf zeggen ‘De industriële hotspot van Utrecht’. Een plek om te leren, werken en ontspannen. Waar het bruist van creatieve ondernemers en events.


Het is even zoeken vanuit station Utrecht Zuilen, maar dankzij de leuke trottoir tegeltjes komen we aan op de juiste bestemming.

werkspoorkathedraal-utrecht-studiodaytime-2

werkspoorkathedraal-creativelife-studiodaytime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is al gezellig druk binnen. Fototoestel in de aanslag en beginnen maar! Wat opvalt is dat vrijwel de meeste standhouders barsten van kleur. Vooral Petite Louise springt eruit. Een explosie van pastelkleuren en sprookjesachtige afbeeldingen op kaarten en accessoires. Hier kom ik later nog even terug om een paar kaartjes te kopen.

Bij HappyMakersBlog worden we verrast door het enthousiaste welkom van Monique van de Vlist. Wat leuk om haar eens in “het echt” te zien. Ik volg de happymakersblog facebook pagina al een tijdje en nu merk je dat niet alleen haar blogberichten sprankelen, maar ook haar persoonlijkheid. Vol passie vertelt ze over haar platform om illustratoren en ontwerpers onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

We lopen verder en mijn aandacht wordt getrokken door een ladder vol met planten. Het blijkt Werk aan de Winkel te zijn met hun 2e kneusjes. Werk aan de winkel is een mix-store waar veel mooie, vergeten en bijzondere planten worden verkocht. Soms zijn er planten die er door omstandigheden in hun winkel niet meer al te florissant uitzien. Ze worden ter adoptie aangeboden. En jawel hoor, daar stond natuurlijk een kneusje te schreeuwen om mijn aandacht. Het prachtige paddenstoelenpotje gaf de doorslag. De adoptie is een feit. Inclusief adoptieformulier. Ik zal met mijn groene vingers goed voor dit kneusje gaan zorgen.

2ekneus-studiodaytime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

creativelife-ramanas-studiodaytimepetitelouise-studiodaytime
Van al dat struinen krijg je honger, vandaar een bezoekje aan een van de hippe foodtrucks. De keuze valt op een wrap van Ramanas. Helaas is een foto niet gelukt want mijn honger was groter dan de gedachte aan het maken van een smakelijke foto.
Creative Life is geen mega event. Het voordeel hiervan is dat alles onder handbereik is. Een hapje eten, toiletbezoekje, geen probleem want alles is dicht bij de hand. Dus hoppa, in een half uurtje tijd weer klaar om verder te gaan. We komen al snel terecht bij onze Limburgse dorpsgenoten Linda van Studio Dada en Bart van Karakterprints. Linda maakt Dada-dieren. Dit zijn knuffels gemaakt van kleding van bijvoorbeeld een (overleden) dierbare. Bart is ambachtelijk drukker van geboortekaartjes of posters en maakt stempels op maat. Hun stand ziet er prachtig uit en ik ben dan ook ontzettend trots dat ze beiden al een bekend gezicht krijgen in creatief Nederland.

Op de achtergrond klinkt muziek en we gaan weer vrolijk door. Je ziet wel dat handlettering op het moment heel populair is. De pennen krassen volop tijdens de vele handlettering workshops. Een stukje verder wordt ook volop gewerkt bij Draad en Praat. Wat leuk om de dames aan het werk te zien. Ik volg Lisanne’s blog al een tijd en het is erg leuk om haar eens aan het werk te zien. Hieronder een foto van dit tafereel. Sorry Lisanne er hangt precies een slinger voor je neus, zag het pas toen ik thuis de foto’s bekeek…draadenpraat-studiodaytime

De meeste creatievelingen volg ik al een tijd via hun blog of instagram. Maar toch werd ik nog verrast door Allerwarmst. Ze heeft geweldig grote bollen wol liggen en maakt hier plaids, lampen en wandhangers van. Oké, die grote bollen is persoonlijk niet zo mijn ding, maar ze maakt ontzettend mooie handgemaakte producten en ze weet de juiste kleurcombinaties te maken.

allerwarmst-studiodaytimeNog snel een kopje koffie en dan sluiten we aan bij de lezing van The Confetti Collective. Het doel van The Confetti Collective is het samenbrengen van vrouwelijke ondernemers en hen inspireren en informeren over alles wat met ondernemen te maken heeft. Alleen door de mooie website wordt je al geïnspireerd. Elsa geeft in haar lezing tools om je ideale klant te vinden en aan te spreken. Er ontstaat naderhand een leuke discussie tussen de deelnemers over hoe ver je gaat met het delen van je werk en privé leven op social media. Het was een mooie afsluiting van de dag! Nog even langs het standje van Flow Magazine en dan naar huis met mijn 2e kneusje, een paar lieve kaartjes van Petite Louise en een Flow magazine voor onderweg.

Nog een korte samenvatting over dit voor mijn doen enorme blog bericht:
• Prachtige locatie
• Overzichtelijk event
• Inspirerende creatievelingen
• Wel veel handlettering
• Spontane gesprekken
• Leerzame lezingen
• En een hoofd vol nieuwe ideeën

Bewaren

Bewaren

Bewaren