De rok – begincursus Cuppens-Geurs

met Geen reacties

Afgelopen zaterdag heb ik al mijn examenwerk voor de begincursus Cuppens-Geurs ingeleverd. Ergens ben ik blij dat dit erop zit. Een heel jaar heb ik hier hard voor gewerkt en dan is het fijn dat het afgerond is. Een van de vereiste examenstukken is de rok. Het resultaat wil ik jullie graag laten zien.

De rok – begincursus Cuppens-Geurs

De rok is gemaakt van een soepel vallende stof met een cashmere gevoel. Ik had deze stof ook gekocht voor een broek, maar het resultaat viel erg tegen. Vond de stof te dun voor een broek. Voor de rok is de stof wel mooi. Het model is iets uitlopend. Het heeft steekzakken en een rits van achteren. Aan de voorkant zitten 4 plooitjes en de achterkant heeft 2 figuurplooien. De rok is gevoerd met voeringstof.

Het patroon tekenen was niet heel moeilijk. Ook het in elkaar zetten was zo gepiept. Bij de zakken heb ik nog een kleine fout gemaakt. Het voorpand waar de zak aan komt heb ik per ongeluk bij de zak ingang de naad afgeknipt. Oeps! Dit is opgelost door een stukje van de binnenzak op de buitenkant te zetten. Ziet er ook nog best leuk uit.

De rok - Begincursus Cuppens-Geurs
De rok – begincursus Cuppens-Geurs

Over een week is de diploma uitreiking. Heb er zin in. Tijdens de diploma uitreiking moet iedere deelnemer een kledingstuk showen. Ik ga de jurk tonen. In de volgende blog zal ik je deze uitgebreid laten zien.

De begincursus is afgerond maar ik heb de smaak te pakken. Ben intussen al begonnen met het volgende gedeelte: Costumiere. Het tekenwerk gaat nu echt de diepte in. Alle patronen worden vanaf scratch opgezet. Er komt een heleboel tekenwerk bij kijken. Ook de techniekenmap is weer een onderdeel en er mogen weer een aantal kledingstukken worden gemaakt. Kinderkleding is hier ook een onderdeel van. Komend jaar zal ik dus niet stil zitten!