Makkelijk wol winden – Deze wolwinder heeft iedereen in huis

met Geen reacties
Wol winden - Studiodaytime
Wol winden – Studiodaytime

Type je op instagram #wolwinder of #yarnwinder dan verschijnen de meest te gekke tools om een mooi bolletje garen op te rollen. Helaas mis ik de wolwinder in mijn collectie. Daarom ga ik voor oldschool met de pollepel ;-). Toevallig ben ik dol op pollepels en heb ik deze in alle vormen en maten. De perfecte wolwinder is naar mijn idee je allerdikste en meest robuuste pollepel.

 

Waarom wol winden soms nodig is.

Volgens mij ben ik niet de enige crafter met projectjes die niet helemaal zijn geslaagd. Gelukkig komt dit bij mij de laatste tijd niet al te vaak meer voor. Alle doende leert men, zeggen ze dan ook. Toch kan ik van mijn mislukkingen geen afstand doen. In mijn achterhoofd heb ik altijd het idee om er nog wel een keer iets van te gaan maken.

Nou, dit is dan zo’n project. Een super tof gebreide top van Phildar met gehaakte bovenkant waar ik 5 jaar geleden heel wat uurtjes in heb gestopt. Alles ging prima, totdat ik bij de mouwen kwam. Mmmm, en toen paste het niet. Oeps! Met mijn onervarenheid weet ik achteraf niet waar het het fout is gegaan.

 

Wat gaat het worden?

Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat het gaat worden. Ik denk aan een leuke zomerse top. De kleur vind ik nog steeds helemaal geweldig en het garen voelt lekker dun en soepel. Jammer genoeg heb ik geen wikkel meer, maar ik denk dat dit van Lana Grossa is. Misschien toch maar eens een goede project registratie gaan bijhouden.

 

Hoe doe je dat nou, wol winden met een pollepel?

Wol winden met een pollepel is helemaal niet moeilijk en heerlijk om te combineren met een goede Netflix serie.
1. Maak een lusje, zoals je zou beginnen met een haakwerkje en laat het eindje naar onderen hangen. Dit is tevens het beginpunt van je bolletje wol.
2. Begin met winden door iedere keer van onder naar boven te winden en de pollepel ondertussen een kwart slag te draaien.
3. Draai door totdat je vind dat het bolletje groot genoeg is en schuif het van de pollepel af. Tadaa!

Het kost niks en werkt geweldig. Maar mocht nou iemand dit stukje lezen en heel toevallig in de kast nog een echte wolwinder hebben staan? Laat het me even weten. Ik ben namelijk dol op handwerktools!