Knutselen met kinderen #1 – Pompons maken

met Geen reacties
Knutselen met kinderen - pompons maken
Knutselen met kinderen – pompons maken

De naaimachine hoeft maar op tafel te komen en meneer heeft zich al langs mij op de stoel geparkeerd. De verlengkabel wordt tevoorschijn getoverd om de machine aan te sluiten. Intussen is er al drie keer geprobeerd om het aan/uit knopje in te drukken. ‘Mama, hoe kan het dat het lampje nog niet brand?’ Grrrrrrr, mijn geduld wordt nu al op de proef gesteld. ‘Ja menneke, dat komt omdat de stekker nog niet in het stopcontact zit’. Het naaikoffertje gaat open en hij grist al meteen mijn meter eruit. De spelden zijn als tweede aan de beurt. Hierna worden de klosjes garen vakkundig gerangschikt. En dan heb ik nog niet eens het pedaal van de naaimachine ingedrukt! Zodra dat gebeurt, zitten zijn vingers overal waar hij niet aan mag komen. Hoe doen al die knutsel moeties dat nou die het ene rokje na het andere jurkje erdoor gassen. Bij mij duurt dit weken, of maanden.

Maar natuurlijk! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Geef die kids zelf iets te doen. Mmmmm, waar zou een (bijna) vierjarige toe in staat zijn?? Ah, pompons maken met een heuse “pompontool“. Die heb ik toevallig een paar weken geleden besteld omdat ik nog een resttegoed had op mijn bol.com bon van afgelopen kerst. Eigenlijk voor mezelf, omdat ik weken terug enorm heb lopen prutsen met het maken van een pompon op de ouderwetse manier. Jeweetwel, zo met twee kartonnetjes ;-). TWEE UUR ben ik er mee bezig geweest. Dat gaat zelfs mij te ver.

Hopla, uit de verpakking en beginnen maar. Toch maar eerst een youtube filmpje kijken. Ah, zo moeilijk is het niet. Jidde begint vol enthousiasme te draaien met zijn draadje. Zijn geduld om het draadje om te wikkelen is niet zo groot. Het is veel leuker om de pompon maker dicht te klappen. Zelf ben ik ondertussen ook aan een pompon begonnen. Gaat echt super vlot. Wat een uitkomst. Als de halve maantjes vol zijn, dicht klappen en openknippen. Dit vindt Jidde dan wel weer leuk. Het allerleukste is als het touwtje erom zit en de pompon eruit mag. De pompon mag nog even naar de kapper en dan is ie klaar.

Knutselen met kinderen - pompons maken
Knutselen met kinderen – pompons maken

Geweldig ding die pompon maker. Jidde kan er onder begeleiding prima mee uit de voeten. Het is wel verstandig om hem de allerkleinste maat te geven in het kader van snel resultaat. Het werkt super simpel en binnen twee minuten is de pompon klaar. Dit gaan we nog vaker doen. Volgens mij kun je er van allerlei leuke dingen mee maken. Slingers, kuikentjes voor pasen. Wacht, even snel wat inspi zoeken.

 

[easy-image-collage id=1104]

1. Knitwit magazine
2. liagriffith.com
3. H&M
4. Studio Flamingo

This toch geweldig!! Nu eens kijken of ik binnenkort met Jidde voor de paasdagen nog iets leuks gefixed krijg. Stay tuned…